Alegeri electorale parlamentare in Neamt
Prima pagină | Știri și comentarii | Agenda electorală | Alegerile locale 2008 | Site-uri politice | Votarea   Contact
Candidaturi la parlamentare...
Candidatii PD-L de Neamț
Candidatii PNL de Neamț
Candidatii PSD de Neamț
Candidatii PNG-CD de Neamț
Candidatii PRM de Neamț
Candidatii UDMR de Neamț
Candidatii Partidului Verde de Neamț
Candidați independenți de Neamț

Candidații pe colegii
Colegiile uninominale din județul Neamț
Secțiile de votare din județul Neamț

Rezultatele la alegerile parlamentare...
Centralizarea voturilor în Neamt - rezultate finale
Rezultate partiale (centralizate 100%)
Rezultatele finale la parlamentare

Afișele cu referendumul lui Băsescu, interzise și în Neamț
6 noiembrie 2009

Toate afișelor care îl înfățișează pe Traian Băsescu îndemnând electoratul să meargă la referendum vor dispărea de pe panourile de afișaj din Neamț. Decizia aparține Biroului Electoral Județean Neamț, care a admis plângerea depusă de PNL Neamț. Liberalii au acuzat că se încalcă Legea 370/2004, privind alegerea președintelui României și prevederile Codului de bune practici privind referendumul, adoptat de Comisia de la Veneția în perioada 2005 - 2007. Primii care au obținut decizia de interzicere a afișelor cu referendumul propus de Băsescu au fost liberalii ieșenii, care și-au îndemnat și colegii din țară să facă la fel.

"Este vorba strict de afișele care se află pe panourile special amplasate de primării și această măsură se va aplica în tot județul. A fost o soluție de admitere a plângerii formulate de PNL Neamț, dar cu termen de contestație de 48 de ore. Așteptăm să vedem ce soluție va da Biroul Electoral Central, în cazul în care decizia nostră va fi contestată", a declarat Iulian Mitrofan - președintele Biroului Electoral Județean Neamț și judecător la Secția penală a Tribunalului Neamț.

Liberalii pietreni au depus, miercuri, o plângere la BEJ în care acuză că afișele cu Traian Băsescu și referendumul încalcă Legea 370/2004, privind privind alegerea președintelui României și prevederile Codului de bune practici privind referendumul, adoptat de Comisia de la Veneția în perioada 2005 - 2007.
"Am formulat o plângere împotriva afișelor ce sunt folosite abuziv prin asocierea imaginii președintelui cu referendumul tocmai pentru a induce în eroare electoratul și pentru avantajul său. Așteptăm 48 de ore să vedem dacă există contestații la plângerea noastră", a declarat Constantin Teodorescu, membru PNL Neamț în BEJ.

Președintele PD-L Neamț, Gheorghe Ștefan a declarat că filiala sa va contesta la Biroul Electoral Central decizia BEJ Neamț, lucru care s-a și întâmplat în termenul legal de 48 de ore. PD-L Neamț a înregistrat la BEJ Neamț o întâmpinare față de acțiunea PNL, Biroul Electoral Central urmând a pronunța o soluție în acest caz, într-un interval de două sau trei zile.

Sursa: ziarul Realitatea MediaCitește toate știrile

Prima pagina | Sus

Ultimele actualizări

Site-urile candidatilor si filialelor din Neamt
ale partidelor politice

Filiala PNL Neamt
PNL Neamt are site si pare OK (dar nu este). Cine va încerca sa se "implice" va constata ca nu poate. Si nici pe forum nu va sfatuim sa incercati, pentru ca lipseste cu desavarsire.
Website: http://www.pnlneamt.ro
Filiala PSD Neamt
După ce cu ceva timp în urmă organizația PSD Neamț era în faza de configurare a serverului, iată că avem parte de o surpriză: un nou site este online!
Website: http://www.psdneamt.ro
Filiala PD-L Neamt
JOOMLA! "Cogito ergo sum!"
Website: http://www.pdlneamt.ro