Alegeri electorale parlamentare in Neamt
Prima pagină | Știri și comentarii | Agenda electorală | Alegerile locale 2008 | Site-uri politice | Votarea   Contact
Candidaturi la parlamentare...
Candidatii PD-L de Neamț
Candidatii PNL de Neamț
Candidatii PSD de Neamț
Candidatii PNG-CD de Neamț
Candidatii PRM de Neamț
Candidatii UDMR de Neamț
Candidatii Partidului Verde de Neamț
Candidați independenți de Neamț

Candidații pe colegii
Colegiile uninominale din județul Neamț
Secțiile de votare din județul Neamț

Rezultatele la alegerile parlamentare...
Centralizarea voturilor în Neamt - rezultate finale
Rezultate partiale (centralizate 100%)
Rezultatele finale la parlamentare

Calendarul alegerilor pentru Parlamentul European
6 martie 2009

Guvernul a stabilit ziua de duminică, 7 iunie 2009, ca zi de referință pentru organizarea și desfășurarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European din anul 2009. Tot în aceeași zi se vor desfășura alegerile europarlamentare din celelalte țări ale Uniunii Europene.

Cu această ocazie guvernul a mai stabilit și programul de desfășurare a alegerilor. Astfel, în termen de cel mult 15 zile de la aducerea la cunoștință publică a zilei de referință, dar cel mai târziu pe 23 martie 2009 se vor delimita secțiile votare, iar în termen de cel mult 5 zile de la delimitarea secțiilor de votare, dar cel mai târziu pe 27 martie 2009, se vor numerota secțiile de votare de pe raza teritorială a fiecărui județ, respectiv a municipiului București. Cu cel puțin 60 de zile înaintea zilei de referință, dar cel mai târziu pe 8 aprilie 2009, vor fi comunicate, către Biroul Electoral Central, semnele electorale.
Depunerea și înregistrarea candidaturilor se vor face cel mai târziu cu 60 de zile înainte de ziua de referință, pe 8 aprilie 2009, ora 24,00. În termen de 24 de ore de la înregistrarea candidaturilor, dar cel mai târziu pe 9 aprilie 2009, se vor aduce la cunoștință publică listele de candidați și candidaturi independente.
Campania electorală va începe cu 30 de zile înainte de ziua de referință, adică pe 8 mai 2009, și se va încheia în preziua zilei de referință, adică pe 6 iunie 2009, ora 7,00. Votarea va începe pe 7 iunie 2009, la ora 7,00 și se va încheia pe 7 iunie 2009, la ora 21,00. În termen de cel mult 24 de ore de la încheierea votării, cel mai târziu pe 8 iunie 2009, la ora 21,00, se pot formula cererile pentru anularea alegerilor pe motiv de fraudă electorală. Soluționarea acestora se va face în cel mult 48 de ore de la înregistrarea la Biroul Electoral Central, cel mai târziu până la publicarea rezultatelor alegerilor în Monitorul Oficial al României, 10 iunie 2009, ora 21,00.

Validarea alegerilor și publicarea rezultatului acestora în MO se face după soluționarea cererilor de anulare a alegerilor pentru fraudă electorală și centralizarea rezultatului alegerilor.Citește toate știrile

Prima pagina | Sus

Ultimele actualizări

Site-urile candidatilor si filialelor din Neamt
ale partidelor politice

Filiala PNL Neamt
PNL Neamt are site si pare OK (dar nu este). Cine va încerca sa se "implice" va constata ca nu poate. Si nici pe forum nu va sfatuim sa incercati, pentru ca lipseste cu desavarsire.
Website: http://www.pnlneamt.ro
Filiala PSD Neamt
După ce cu ceva timp în urmă organizația PSD Neamț era în faza de configurare a serverului, iată că avem parte de o surpriză: un nou site este online!
Website: http://www.psdneamt.ro
Filiala PD-L Neamt
JOOMLA! "Cogito ergo sum!"
Website: http://www.pdlneamt.ro